Nyheter esportare.se

Nyheter om e-sport från esportare.se

Fotboll spelas idag inte bara på gräs ute på idrottsplatserna utan det sker även inomhus och online. Men det kan också vara tufft att hänga med i alla matcher som spelas på vardagar och helger. Därför följer jag esportare.se som rapporterar om de senaste nyheterna och händelserna inom e-sportens galna värld samt teknik och den nyaste utrustningen. Där kan du till exempel läsa om när världens bästa FIFA-spelare har korats, det officiella fotbollsspelet till datorer och konsoller och som vi vet underhåller de flesta utav världens bästa fotbollsspelare när de inte tränar med sina lag.

Elektronisk sport på frammarsch

Bland dagens ungdomar är det som kallas för e-sport på kraftig frammarsch i Sverige. Det handlar helt enkelt om att man spelar olika sporter mot varandra online via sina datorer. Detta kan betyda allt ifrån det populära fotbollsspelet FIFA till Rocket League där man spelar fotboll med bilar. E-sporten attraherar idag hundratusentals tittar världen över till de olika turneringarna som sänds live på den populära streamingplattformen Twitch.tv.

Twitch.tv – Den nya sportkanalen för ungdomarna

Twitch.tv heter den plattform där unga och spelintresserade flockas till för att underhållas live utav de allra bästa spelarna i världen. Vem som helst kan starta sin egna kanal och strömma live till vem som helst över hela världen som vill titta. Det betyder att om du vill spela en FIFA-match kan du strömma den för din publik eller bara för din närmsta kompisar som kan heja på dig i chatten.

Utrustningen är viktig

När det kommer till att tävla inom e-sport så är utrustningen en viktig del. Många spel kräver reaktionsförmåga på några hundradelar och då har du inte råd att använda gamla eller slitna grejer. För att kunna lyssna på ljudet i spelet är headsetet en viktig del, därför är det viktigt att du använder dig utav det bästa headsetet när du spelar.

En social e-sport

Många tror att gaming är något osocialt och att man sitter ensam i en mörk källare. Så är sällan fallet, för dagens gamers är sociala spelare som konstant kommunicerar med varandra och de man spelar. Detta betyder att många nya vänskapsband kan knytas genom kärleken till ett visst spel.