Premier League schemat under jul och nyår

Fullspäckat med Premier League under jul och nyår

Under tiden som andra ligor tar en paus under jul och nyår så går Premier League in i sin mest intensiva fas under säsongen. De kommande omgångarna spelas under följande datum: 23/12, 26/12, 30/12 samt 1-4/1.

Det är under den här perioden som lagen får hjälp av att ha en stor bredd i laget. Genom att under vissa omgångar kunna eller behöva vila vissa spelare och ändå göra bra resultat ifrån sig kan man tjäna många poäng som är värdefulla för andra halvan av säsongen.

Många anser att det är under slutet av december och början av januari som ligan avgörs för många lag. Nu har visserligen Manchester City skapat ett så pass stort försprång att det krävs fler snedsteg för att de ska behöva oroa sig. Men lagen i botten kan genom bra resultat se till att ge sig själv en bättre chans att hålla sig kvar i Premier League.

22-23 December

Så här ser matcherna ut för helgen innan julfirandet:

Premier League schema 23 december
Spelschema Premier League 22-23 december

Under fredagen 22 December spelas den kanske intressantaste matchen mellan Arsenal och Liverpool. Ett klassiskt möte som är värt att se fram emot. Utöver det möter Chelsea ett formstarkt Everton, Tottenham springer in i ett försvarsstarkt Burnley som på hemmaplan kan hålla tätt mot alla lag i Premier League. Ibrahimovic och Lindelöf i Manchester United får och möta Leicester på bortaplan som har lyft sig sedan nya tränaren klev in.

26-28 December

Efter julfirandet är det dags igen och under boxing day, som är ett klassiskt Premier League-datum, enligt följande schema:

Premier League schema 26 december
Spelschema Premier League 26-28 december

Redan tre dagar senare för många lag är det dags igen och spelarna lär inte ha kalasat på julbordet allt för mycket. Under denna omgången är det inga stormöten att prata om men mötet mellan Watford och Leicester kan anses vara intressant mellan två lag som båda ligger i sektionen bakom topp 7-lagen (japp, Burnley är inräknat här). Ett Watford där Marco Silva inledningsvis hade riktigt bra struktur på sitt Watford men nu letar man efter att vända en negativ trend. Kanske kan jul- och nyårshelgen bli deras vändning?

30-31 December

Precis innan nyår är det dags igen och den tredje omgången under denna period ser ut enligt följande:

Premier League schema 30 december
Premier League schema 30-31 december

Omgången innan nyårsfirandet innehåller i alla fall en intressant och förhoppningsvis fartfylld match mellan Liverpool och Leicester. Två lag som främst är kända för anfallsspelet och många gånger är involverade i målrika matcher. Liverpool har innan julperioden haft en bra form och kanske kan man hålla i den även under den här perioden om man vill hänga med i toppen av ligan. Värt att notera är att omgången mellan Tottenham och West Ham flyttas till efter nyår istället.

1-4 januari

Efter nyår sprids omgångarna ut under flera dagar och ser ut enligt följande:

Premier League schema 1 januari
Premier League schema 1-4 januari

Efter nyårsfirandet kan vi se fram emot ett par intressanta kamper: kan Liverpool bryta igenom Burnleys försvarsspel? Städar Man City av Watford eller kan de skapa problem för Peps gäng? 3 Januari springer Arsenal in i ännu ett storlag under denna intensiva period genom att ta emot Chelsea på hemmaplan. Beroende på hur det gått tidigare så kan man vara i desperat behov av poäng eller så kan man säkerhetsspela på ett annat sätt. Tottenham har under loppet av två dagar två matcher mot Swansea och West Ham. Frågan är om den tunna trupp man besitter klarar av hela den här perioden, det återstår att se.