rocket league world championship

Fotbolls-VM fast med bilar

Under helgen så avgjordes det ett något annorlunda fotbolls-VM än vad vi fotbollsfantaster är vana vid. Nämligen ett där man spelar med bilar. Rocket League heter datorspelet och är ett fotbollsspel där man styr varsin bil och spelar i lag 3 mot 3. Samma regler som i vanlig fotboll gäller förutom den lilla detaljen att bilarna med hjälp av raketbränsle kan flyga och skjuta in bollen i målet från luften.

Under de senaste åren har Rocket League växt något enormt och blivit en e-sport att räkna med. Under finalen följde hundratusentals fans matcherna live som nu mera har en avancerad tv-produktion och kommentatorer.

1 miljon kronor i prispengar

Närmare en miljon kronor i prispengar skulle delas ut till de bästa lagen och enligt Autonytt så var det en svensk som tillsammans med sitt lag plockade hem slutsegern och närmare 500 000 kr i prispengar. Pierre ”Turbopolsa” Silfver heter han som även utsågs till turneringens bäste spelare.

Autonytt rapporterar även att segern i Rocket League World Championship innebar Pierre’s andra raka seger i världsmästerskapen i det populära spelet. Det återstår att se vad han tänker göra med sina prispengar! Grattis Pierre!